Uncategorized

Szia! Van már (edző)partnered?

Bármely Crossfit teremben jó eséllyel találhatunk olyanokat, akik nem csak a partner WOD-okat izzadják végig együtt, de a termen kívül is egy párt alkotnak. A közös crossfitezés sokat tud hozzátenni ezeknek a kapcsolatoknak a sikeréhez – hát nézzük meg, mégis hogyan!

 1. Endorfinok
  Meztelenül lenni egy másik ember társaságábán (általában) szexhez vezet, amit persze szeretnénk, hogy jó legyen. Bizonyított tény, hogy a magas intenzitású edzések, mint a Crossfit, endorfin-felszabaduláshoz vezetnek, amely növeli a szexuális vágyat. Ebből kifolyólag logikusnak tűnik, hogy egy crossfites partner valószínűleg magasabb libidóval rendelkezik 🙂
 2. Motiváció
  A lustaság általában nem jellemző arra, aki edzeni jár. Sokat elmond, ha valaki folyamatosan egyre magasabb szintet akar elérni – és jól tudjuk, a Crossfit ezt hozza ki belőlünk minden egyes nap. Együtt lenni valakivel, aki motivált és céltudatos, pozitív hatással lesz rád és a te céljaidra is. Biztosan te is elkötelezett vagy és keményen dolgozol, de egy olyan párral, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, segíthettek egymásnak elérni a céljaitokat.
 3. Evés
  Sok crossfites ragaszkodik egy bizonyos étrendhez – paleo, zóna, clean eating, stb. Bármelyikről is legyen szó, egy biztos: a közös főzés és étkezés kiváló elfoglaltság, hogy időt tölts a partnereddel, és a közös fitnesz célokkal az egészséges ételek elkészítésére is sokkal nagyobb motivációt fogtok érezni. (Ha szeretnétek közös étrendet, keressetek meg minket! 😉 ) Az egészséges étkezés nem csak kockás hasat, hanem hosszabb távon sokkal kevesebb egészségügyi problémát is eredményez, így hosszú évekig élvezhetitek egymás társaságát!
 4. Szexi testek
  Nem titok, hogy egy fitt test az szexi. Az sem, hogy egy szexi testen szeretnél rajta lenni. Alaktól és mérettől függetlenül mindig könnyű a partnered testét értékelni, de különösen az, amikor az a legjobb formájában van. Hallottad már, hogy ‘Szerinted kövérnek nézek ki ebben a cuccban?’ – nem csak egy időzített bomba, de önbizalomhiányról is árulkodik. A Crossfit könnyen véget vet a hasonló kérdéseknek, ha a párodnak jól mennek az edzések és látja a testén a pozitív változásokat.
 5. Önbizalom
  Az önbizalomhiány nem túl vonzó. Akár az első duplád (duplatekerés ugrókötéllel) sikerül végre, vagy új maxot hozol össze squat clean-nél (beülve felvétel), a Crossfit építi az önbizalmad. Érthető, hogy valaki, aki barátokkal és szurkolókkal körülvéve edz, az egyben az önbizalmával is jót tesz – és ezzel vonzóbbá is válik.
 6. Közös célok
  A legtöbb pár tisztában van vele, hogy a közös célok nagyon fontosak. Akár karrierről, családról, stb van szó, a hasonló elképzelések segítenek közel maradni és teljességgel támogatni egymást az út során. A Crossfit nem az egészséget és a fittséget hozza közös fókuszba, de az egyéni fejlődést is, ami segítséget nyújt az élet összes többi területén egyaránt.
 7. Állóképesség
  A fizikai képességeid sokat dobhatnak a kapcsolatod fizikai aspektusán is. Hajlékonyság, erő, állóképesség – nem csak a teremben jönnek jól, hanem az ágyban is.
 8. Együtt egymás ellen
  Az a jó a Crossfitben, hogy bármely két ember – nemtől, edzettségtől függetlenül – el tudja érni ugyanazt az intenzitást egy edzésen, így versenyezni is tudnak egymással. Tehát akár a pároddal is.
  Legyen szó súlyemelésről vagy kondicionálásról, intervallum vagy erő munkáról, a barátságos csata közelebb hoz egymáshoz.

A Crossfittel kapcsolatos fizikai, mentális és érzelmi kihívások hozzájárulnak az egyéni fejlődéshez, a Crossfittel való kapcsolat pedig lehetőséget ad, hogy az edzések alatt tanult képességeket a személyes kapcsolatunkban is felhasználjuk. Emellett persze ott vannak az egyértelmű fizikai előnyök is, valamint az, hogy sokkal könnyebb közös programokat kitalálni – a legtöbb crossfites bármikor benne van bármilyen tetszőleges fizikai aktivitásban, legyen az túrázás, korcsolyázás vagy épp falmászás.
Egy közös életmódváltó elköteleződés erős alapot adhat egy kapcsolatnak – ha szeretnétek a saját bőrötökön megtapasztalni, keressetek minket bátran!

Augusztus 26-tól páros edzések az Árpád hídnál teljesen kezdő szinttől is!

Forrás:
https://www.theboxmag.com/box-blogs/the-crossfit-cupid-why-couples-who-crossfit-together-stay-together

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.