Életmód / Lifestyle, Csapatunk

Just Thai Things

Szóval, vannak itt Koh Tao-n fura dolgok. Amik mások, mint otthon. Most ezekből szedtünk össze néhányat.

1. Kanállal és villával eszünk. Másik opció még az evőpálcika, de kést nem használunk. Kanál a jobb kézben, villa a balban, a villával segítesz rápakolni a kanálra, és azzal eszel. Nincs is olyan kaja, amit vágni kellene.

2. Zuhanyzásnál csak hideg víz van. Ami egyébként langyos (nap közben átmelegszenek a csövek, így a bennük lévő víz is). Na jó, ha nagyon akarnánk, lenne melegvíz – van egy mini bojler, de eddig be se kapcsoltuk, egyszerűen nincs rá szükség.

3. MELEG VAN. Olyan, hogy éjjel két bekapcsolt ventillátor mellett is izzadsz. (Átköltöztünk légkondis szobába, pedig mindketten utáljuk a légkondit, de itt tényleg kell.)

4. Mosás: visszük a cuccokat laundry-ba. Kb 270-360 Ft/kiló, másnap kimosva, szépen összehajtogatva vihetjük is haza. Otthon max kézzel tudnánk mosni, hideg (=langyos) vízben.

5. Nem használunk WC papírt. Mivel a csatornarendszer nem tolerálja, ezért vagy kukába kellene gyűjtögetni (pfejj), vagy minden WC mellett van egy ‘bum gun’: egy mini slag, aminek kb az a funkciója, mint a bidének, csak nem kell hozzá külön csésze.

6. Ha hosszú hajad van: nem szárad meg. SOHA. Vagy mert megmosod, vagy belemész a tengerbe, vagy egyszerűen megizzadsz. Nem tudod kibontva hagyni, hogy megszáradjon, mert meggyulladsz. Ha összekötöd, akkor meg megint csak nem szárad meg.

7. Azokon a gyümölcsökön élünk, amik otthon tök drágák, mert itt meg ezek az olcsóak. Kókusz, mangó, sárkánygyümölcs, rambután, jackfruit…

8. Közlekedés = robogó. Gyalog fölforr az agyad, és egyébként épkézláb bolt meg csak a szomszéd faluban van.

9. A csapvíz nem iható. Az olcsó tisztított víznek fura szaga meg íze van. A kevésbé olcsó tisztított víz nem oltja a szomjunkat. Szóval maradt az ásványvíz, ami kb 100Ft/liter.

10. Állatok. A teremben, otthon, mindenhol. Gekkó, béka, ezerlábú, imádkozó sáska… Hogy a szanaszét futkosó kutyákról és tyúkokról már ne is beszéljünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.